Katten trimmen moet je leren, daar moet je het goede gevoel voor hebben en uiteraard ook kennis.

Ik vind het fijn om samen met het baasje bezig te zijn. Het baasje geeft rust en veiligheid aan de kat, terwijl ik trim. Zo doen we het samen op een rustige relaxte manier.

De meeste katten kunnen gewoon in de trimsalon getrimt worden, maar er zijn ook katten die daar te gestrest voor zijn.

Bij de dierenarts

Voor deze katten is er de mogelijkheid dat ik ze trim bij de dierenarts. Dierenziekenhuis Assen biedt mij de mogelijkheid om bij hun honden en katten onder sedatie te trimmen.

Sedatie is wel wat anders dan narcose; veel lichter.

Hoe gaat dat in zijn werk?

De klant brengt op afgesproken tijd zijn nuchtere kat of hond bij de dierenarts. Deze doet de medische controle en als alles goed bevonden wordt krijgt de kat/hond het sedatie prikje.

Nadat het huisdier is gaan slapen ga ik trimmen bij de dierenarts, in een aparte ruimte.
Na afloop leg ik uw huisdier in een verwarmde ruimte om daar lekker uit te slapen.
Is uw huisdier goed wakker, dan wordt u gebeld door de assistente, dat uw huisdier opgehaald mag worden.

Vaak wordt gedacht, dat alleen maar langharige raskatten worden getrimt, maar dat  is niet waar. Ook veel gewone katten, de europese kat, kan getrimt moeten worden.

Vaak door artrose of overgewicht of ander lichamelijk ongemak is de kat niet meer in staat om zijn vachtje te onderhouden. Hierdoor blijft de wolvacht zitten en vaak in combinatie met vocht wordt die vacht steeds harder. Dat doet ontzettend veel pijn, want bij iedere stap, die de kat zet, gebruikt hij de bewegelijkheid van zijn vel.

En dat kan bij deze katten niet, ze lijden. En omdat bewegen niet meer kan, gaan ze maar slapen of ze proberen zelf de klitten er uit te trekken. Dan zie je ook vaak verwondingen.
En deze kat is zo goed te behandelen.

Indien de kat het toelaat, zal ik de kat lekker spoelen onder lauw water. Dat kan alleen in de trimsalon.
Veel oude vacht wordt verzadigd door het water en spoel je er zo af.

   

Ik gebruik verschillende technieken om te trimmen. Als de kat met klitten komt, zal ik eerst proberen om de klitten er uit te krijgen, lukt dit niet of gaat het pijn doen, kan scheer ik het eraf.
Maar ik probeer uw kat er zo verzorgd mogelijk uit te laten zien.

Sommige katten worden om diverse oorzaken kort geschoren. Hierbij blijft er wel een kort vachtje over. Ze lopen niet helemaal in hun blootje. Kopje, staart en pootjes laat ik lang, ik kam ze heel goed door. E.e.a. wel in goed overleg met de klant.
Bij alle katten kijk ik ook even of de nagels geknipt moeten worden.

 

Wat zijn de kosten:

Bij trimmen in de trimsalon kost het € 35,-

Bij trimmen bij de dierenarts vraag ik € 45,-, maar daarbovenop komen nog de kosten van de dierenarts € 32.-.

Is er een reden, dat de kat meteen bijgemaakt moet worden cq wakker moet worden, dan komt er nog ongeveer € 8,50 bovenop.