sportmassage voor honden

Bij mij kunt u ook terecht voor sportmassage voor uw hond. Ik zal dit bij u thuis doen, omdat massage het meeste effect heeft bij een hond die ontspannen is. En dat is bij u thuis.

Bij sportmassage, ook wel drukpuntenmassage genoemd, wordt de hele hond gemasseerd, niet alleen de pijnlijke plek. Als een hond een zere achterpoot heeft, dan zal hij proberen om een manier van lopen te vinden, waarbij hij zijn pootje ontziet. Maar daarbij gaat hij zijn hele lichaam in een andere stand brengen, wat een overbelasting op een andere groep spieren kan veroorzaken.

Sportmassage is voor iedere hond fijn.
Maar ook zeer zinvol na een operatie, waarbij de hond weer zelfvertrouwen moet krijgen in het volledige gebruik van al zijn ledematen.
Bij artrose kan de artrose zelf niet verholpen worden, maar de spieren er omheen kunnen in een zo goed mogelijke conditie gehouden worden.

Maar het nut van de sportmassage gaat verder: wegmasseren van stress, waar honden ook last van kunnen hebben; blessures, stijfheid door veroudering, maar ook voorafgaand aan een sportieve prestatie. Deze moet dan wel een paar dagen voorafgaand gegeven worden.